Activiteiten van Oase

Bij Oase zijn er diverse activiteiten die regelmatig georganiseerd worden. Hieronder vind je deze activiteiten terug, het is bedoeld om een impressie te geven. Kom gerust eens kijken of neem contact op met de contactpersoon als je er meer over wilt weten!

In het kerkgebouw wordt er niet alleen door Oase van alles georganiseerd. Ook via partners die een dagdeel het kerkgebouw gebruiken organiseren bijzondere activiteiten. 

Ochtendgebed

Gebed is de motor van kerk. Daarom komen we op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bij elkaar om te bidden voor de dag die voor ons ligt, voor de mensen om ons heen en voor de wereld waarin we leven. In de bijeenkomst is er naast gebed ook ruimte voor stilte en het lezen uit de Bijbel.

Leeftijd: voor iedereen
Wanneer: 9.00 (op dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag)
Locatie: het kerkgebouw
Contactpersoon: Bram Beute

Buurtmaaltijd

In Oase willen we ook kerk zijn voor de buurt en willen we tegelijkertijd bouwen aan gemeenschappen. Dat doen we door samen met de Bron. Er zijn altijd vegetarische en halal maaltijden beschikbaar. Het is iedere keer weer een gezellige bijeenkomst waarbij we genieten van lekker eten en van het gezelschap. 

Wanneer je komt, vragen we op basis van vrijwilligheid een kleine bijdrage van €2. 

Leeftijd: Iedereen is welkom!
Tijd: iedere 1e dinsdag van de maand
Locatie: het kerkgebouw
Contactpersoon: –

Koffie drinken

Elke vrijdagmorgen vanaf 10:00 tot 12:00 ben je van harte welkom. Samen met Philadelphia en buurtbewoners zorgen we voor een kopje koffie of thee, wat lekkers en gezelligheid.
 
Leeftijd: Iedereen is welkom!
Tijd: iedere vrijdag
Locatie: het kerkgebouw
Contactpersoon: Bram Beute

Kickboksen

Dit is dé plek waar tieners uit Nieuw-West zowel mentaal als fysiek sterk worden. Aan het eind van elke training wordt er een inspirerend verhaal verteld.
 
Leeftijd: 13-17
Locatie: De Honingraat
Contactpersoon: Jiddo

Taalcafe

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen. In het taalcafe praten we over allerlei onderwerpen. Dat doen we in groepjes onder leiding van vrijwilligers. Soms doen we taalspelletjes en -oefeningen. We praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. Iedereen is welkom en deelname is gratis!

Leeftijd: voor iedereen
Wanneer: iedere woensdag van 9.00-10.30 
Locatie: het kerkgebouw
Contactpersoon: Cornelie Scheeres

Tienerconnect

De Tienerconnect is een plek van gezelligheid en diepgang! We denken samen na over de betekenis van het Christelijk geloof op school, thuis en in de rest van het dagelijks leven. Er komen voornamelijk christenen, maar iedereen die een avondje weg wil van zijn ouders is welkom!
 
Leeftijd: Vanaf de eerste klas
Tijd en locatie: Elke zondag van 17:00-20:00 in Oase. Lekker eten inbegrepen!
Contactpersoon: Jiddo

Via partners van Oase

Het gebouw is een veelkleurige bron van activiteiten voor de mensen in de buurt. Lees gerust verder om meer te weten te komen!

Philadelphia

Philadelphia is op dinsdag en vrijdag aanwezig om werk- en dagbesteding aan te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een auditieve beperking. Ze zorgen voor een warm welkom in ons gebouw en helpen bij de Groene Kans, de koffieochtend (vrijdag 10.00-12.00u) en de spelletjesmiddag (vrijdag 13.00-15.00u).

Meer info: www.philadelphia.nl 

Groene Kans

De Groene Kans bouwt aan gemeenschappen in de buurt waar iedereen welkom is en talent wordt benut.  Elke dinsdagochtend van 10.00u tot 12.00u is er een wekelijks tuinfeestje met gratis koffie, thee en lekkers en muziek.

Ondertussen wordt voedselverspilling tegengegaan door het delen van eten, zoals groenten, fruit en brood wat nog goed is, maar niet meer wordt verkocht.

Meer info: www.degroenekans.nl 

TopTaal

 

TopTaal verzorgt Nederlandse taallessen voor volwassenen en zet zich op die manier in om iedereen maximaal te laten participeren in Nederland. 

Meer info: www.toptaal.nl 

Hope Givers Foundation

Hope Givers Foundation verzorgt op zaterdag Nederlandse en Engelse taallessen en creëert zo kansen voor de ontwikkeling en integratie van ongedocumenteerde en kwetsbare mensen die in Nederland verblijven. Ook ondersteunen ze met praktische zaken zoals begeleiding naar medische zorg en onderwijs.

Westerkamerorkest

Het Westerkamerorkest is een amateur orkest waarbij ongeveer 22 leden van diverse leeftijden met veel plezier met elkaar muziek maken. De repetities zijn op maandagavond 19.30 – 21.45u.

Arabische Baptistenkerk

 
Elke zaterdag om 14.00u is er kerkdienst van een Arabische kerk die Arabische vluchtelingen en christelijke gelovigen bedient  
Op donderdagavond om 19.00u is er Arabischtalige Bijbelstudie
Het doel van de Arabische kerk is om de boodschap van Christus aan ieder mens over te brengen.
 
Meer info: Michael Fakhry, 06-84662816 en Facebook

Via Nova

Via Nova is een groep mensen (gelovig of niet) in Amsterdam, met Jezus als basis en oriëntatiepunt. Elke 1e en 3e zondag van de maand is er een samenkomst van 15.45u tot 17.00u. De andere weken zijn er samenkomsten in huisgroepen. Iedereen die mee wil doen met het samen ontdekken en zichtbaar maken van Gods goede boodschap is welkom bij onze activiteiten. 

Stichting Gave

Gave wil vluchtelingen met woorden en daden laten zien wie Jezus is. Gave verzorgt regelmatig op dinsdag een vrouwenmiddag. Vrouwen uit AZC’s kunnen hun zorgen even vergeten en ontspannen. In gesprekken kunnen ze hun verhaal kwijt. Thema’s uit het dagelijks leven en de Bijbel geven hen weer nieuwe moed. Zo ervaren ze dat ze er niet alleen voor staan. Ken je een vrouw uit azc die hier ook bij wil zijn neem dan contact op met: Sandra Dekker, Missionair Veldwerker, 06-11532343.

 Meer info: www.gave.nl